Zachary i spółka :-)




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

2 osoby lubi to zdjęcie

Dodał: Arietta
Dodano: 2012-05-09 20:08:03
Oglądany: 4449
Komentowano: 21
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

21 komentarzy

  1. katkak
    Dodał: katkak

    pięknie, smacznie, zdrowo,podziwiam;-)

  2. Arietta
    Dodał: Arietta

    LUCYNKO - przyjmuje się, że co 2 tygodnie powinien zostać dokarmiony, ale to tylko teoria. Jeśli Twój zakwas tylko się rozwarstwił, a nie pływa na wierzchu żadna zielona, czy czarna rzęsa, to całkiem możliwe, że jest OK. Jeśli nadal pachnie wytrawnym winem, a nie śmierdzi ewidentnie, to też dobry znak ;-) Teraz wystarczy się przekonać, czy zacznie pracować po dokarmieniu i upiec chlebek :-) Pozdrówki!

  3. Arietta
    Dodał: Arietta

    WIESIU! Czy masz może na myśli jogurt z grzybków tybetańskich? Ja swoje grzybki trochę przez zimę zaniedbałam, bo i na jogurt jakoś mniej było ochoty, a teraz dokarmiam je po raz kolejny mlekiem, ale zapach nadal mi się nie podoba i twaróg wychodzi nieco gorzkawy. Boję się, że trzeba będzie je wyrzucić :-( Pozdrówki!

  4. tercer
    Dodał: tercer

    Asiu, Ty mróweczko!!!!Kiedy Ty na to wszystko masz czas!? A przecie jest jeszcze taka dziedzina, której tu nie pokazujesz:))) Chlebuś wygląda zachwycająco:))))Tam gdzie uprzednio mieszkałam jest piekarnia i zawsze był bardzo dobry chleb w sklepie więc nigdy nikt go nie piekł(nawet jak komuś zabrakło można było dokupić w piekarni obojętnie o jakiej porze). Teraz, widząc co jest na etykietach, rzeczywiście warto poświęcić trochę czasu i przyrządzić go samemu;)))

  5. wiesia163
    Dodał: wiesia163

    Nie wiem Joasiu,jak nazywały się bakterie,dostałam je we Włoszech..ale smak był wspaniały..zawsze jeszcze do jogurtu dodawałam owoców;)pozdrawiam i miłego dnia życzę.

  6. allicja
    Dodał: allicja

    moja kumpela piecze sama chleb, więc czasem załapię się na świeżutki
    ale ona ma maszynerię, która sama wszystko dawkuje i steruje - to mini piecyk jak komputer
    tylko wrzuca do niego składniki - on odmierza i przetwarza sam, sam wylicza czas do rośnięcia i pieczenia itp
    również kombinuje i urozmaica rodzaje chlebków
    pozdrawiam serdecznie

  7. Arietta
    Dodał: Arietta

    ALUŚ - znajoma widocznie musi wypiekać tylko chleby na drożdżach, bo w przypadku pieczywa na zakwasie owa maszyneria jest niezbyt praktyczna (program musiałby być wielokrotnie zmieniany, bo zakwas rośnie 10-12 godzin, więc byłoby to bardzo absorbujące i pracochłonne).
    Tak więc z punktu widzenia moich potrzeb ten kombajn do chleba, byłby jeszcze jednym zbędnym klamotem w kuchni ;-) Pozdróweczki!

  8. Lila25
    Dodał: Lila25

    Masz piątkę od mojego męża, który też piecze chleb tylko na zakwasie .
    Wyrabia ciasto osobiście swoimi rękami.
    Piecze też w foremkach keksowych.
    Taki świeżo upieczony chlebuś z masłem,ech... niebo w gębie.

    Pozdrawiam

  9. bella
    Dodał: bella

    ***Wspaniałe,chlebki jak lubię tutaj mi takich brak;;;

  10. malwina
    Dodał: malwina

    och Ty nasza piekareczko !!! tylko ślina mam cieknie z ozorków .....a ja nie mogę jeść tych na zakwasach.......

Dodaj swój komentarz