Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
...WYKORZYSTANIE NASTURCJI...
Nasturcja w kuchni (i nie tylko) Nasturcja nadaje się w całości do wykorzystania w kuchni. Ma intensywny zapach i ostry, pieprzowy smak. Sery, jaja i surówki z dodatkiem jej kwiatów, niedojrzałych, zielonych owoców czy liści są pikantniejsze, a przy tym wyglądają bardzo efektownie. Niedojrzałe nasiona można także marynować. Swym wyglądem i smakiem do złudzenia przypominają egzotyczne kapary. Dodaje się je do sałatek, mięs i sosów. Warte polecenia są też aromatyczne nalewki z nasturcji.
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: maniusia42
Inne zdjecia: maniusia42
-
pod drzewem pieprzowym/Cypr/.
-
Kuflik-"szczotka do butelek'/fotka z Cypru/.
-
Columnea.
-
Oliwki z Jerozolimy.
-
Rycynus
-
Jesienna dekoracja owocowa/Holandia/.
-
kwiatowa dekoracja/Holandia/.
-
Malwy
-
Bratki...bratki.
-
Kompozycja
5 komentarzy
Dodał: wiesia163 2012-08-12 17:41
piękne kwiaty..słyszałam o ich zastosowaniu w kuchni lecz nigdy nie stosowałam;)miłego popołudnia życzę.
Dodał: majka190382 2012-08-12 18:02
Oj..tak...a doeto pieknie wygląda pozdrawiam ciepło
Dodał: stefanka73 2012-08-12 22:06
Kwiaty cudne ale o użyciu w kuchni nie słyszałam trzeba spróbować.Pozdrawiam ;))
Dodał: kanagaka 2012-08-12 22:47
Wiem, że można ją używać do wielu potraw, ale jakoś nigdy nie próbowałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: renata261074 2012-08-13 21:57
Sliczne nasetusie pozdrawiam:0