Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
...WYKORZYSTANIE NASTURCJI...
Nasturcja w kuchni (i nie tylko) Nasturcja nadaje się w całości do wykorzystania w kuchni. Ma intensywny zapach i ostry, pieprzowy smak. Sery, jaja i surówki z dodatkiem jej kwiatów, niedojrzałych, zielonych owoców czy liści są pikantniejsze, a przy tym wyglądają bardzo efektownie. Niedojrzałe nasiona można także marynować. Swym wyglądem i smakiem do złudzenia przypominają egzotyczne kapary. Dodaje się je do sałatek, mięs i sosów. Warte polecenia są też aromatyczne nalewki z nasturcji.
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: maniusia42
Inne zdjecia: maniusia42
-
Granaty"trzymam"/Cypr/.
-
Owoc magnolii pękł i ukazały się nasiona.
-
fot. 2-kwiat/kwiatostan/bananowca z Kuby w zbliżeniu.
-
Kwiat bananowca/Fot.z Kuby/.
-
Jakby tutaj wejśc/od Teresy/.
-
Złotokap/ fot. z Holandii/
-
Najpierw kawa-potem wystawa/fot.z Holandii/.
-
Azalia żółta.
-
Moja fuksja.
-
Glicynia u znajomej.
5 komentarzy
Dodał: wiesia163 2012-08-12 17:41
piękne kwiaty..słyszałam o ich zastosowaniu w kuchni lecz nigdy nie stosowałam;)miłego popołudnia życzę.
Dodał: majka190382 2012-08-12 18:02
Oj..tak...a doeto pieknie wygląda pozdrawiam ciepło
Dodał: stefanka73 2012-08-12 22:06
Kwiaty cudne ale o użyciu w kuchni nie słyszałam trzeba spróbować.Pozdrawiam ;))
Dodał: kanagaka 2012-08-12 22:47
Wiem, że można ją używać do wielu potraw, ale jakoś nigdy nie próbowałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: renata261074 2012-08-13 21:57
Sliczne nasetusie pozdrawiam:0