Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
...WYKORZYSTANIE NASTURCJI...
Nasturcja w kuchni (i nie tylko) Nasturcja nadaje się w całości do wykorzystania w kuchni. Ma intensywny zapach i ostry, pieprzowy smak. Sery, jaja i surówki z dodatkiem jej kwiatów, niedojrzałych, zielonych owoców czy liści są pikantniejsze, a przy tym wyglądają bardzo efektownie. Niedojrzałe nasiona można także marynować. Swym wyglądem i smakiem do złudzenia przypominają egzotyczne kapary. Dodaje się je do sałatek, mięs i sosów. Warte polecenia są też aromatyczne nalewki z nasturcji.
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: maniusia42
Inne zdjecia: maniusia42
-
"WSPOMNIENIE".
-
Kici...kici./..podszedł pod obiektyw w barwinku/.
-
Dąb olcholistny (Quercus alnifolia).-Cypr ./2008/
-
-
Kwitnący cykas-kwiatostan żeński/Cypr/.
-
Jesień w ogrodzie.
-
Szarańczyn strąkowy-"chleb Św.Jana"/fot.Cypr/.
-
Na "DZIEŃ ZADUSZNY"
-
Mix z piegrzymek śladami Św.Pawła/2001,2006,2008r./
-
Ostatnie odwiedzanie aksamitek/fot.z wczoraj/.
5 komentarzy
Dodał: wiesia163 2012-08-12 17:41
piękne kwiaty..słyszałam o ich zastosowaniu w kuchni lecz nigdy nie stosowałam;)miłego popołudnia życzę.
Dodał: majka190382 2012-08-12 18:02
Oj..tak...a doeto pieknie wygląda pozdrawiam ciepło
Dodał: stefanka73 2012-08-12 22:06
Kwiaty cudne ale o użyciu w kuchni nie słyszałam trzeba spróbować.Pozdrawiam ;))
Dodał: kanagaka 2012-08-12 22:47
Wiem, że można ją używać do wielu potraw, ale jakoś nigdy nie próbowałam.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: renata261074 2012-08-13 21:57
Sliczne nasetusie pozdrawiam:0