Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
Czarne porzeczki...
...nie ciesza sie tutaj zbyt wielka popularnoscia... Ja uwielbiam! :-)))
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: dino
Inne zdjecia: dino
-
Slodka niczym landrynka ;-)))
-
Czekaja na mnie, zamrozone... ;-)))))
-
"Rudy, rudy rydz" i inne smakolyki ;-))
-
One sa, a mnie tam nie ma... :-(
-
Arietto, co dalej z tym "koltunem"??? ;-)))))))
-
Maczek - dziwaczek ;-))
-
Jak z bibulki :-)
-
Fluorescencyjny ;-))
-
Miecho przypelzlo ;-)))
-
Po deszczu...
11 komentarzy
Dodał: Tenia - Moderator 2013-08-10 20:06
Ja też, najsmaczniejsze z wszystkich porzeczek:)
Dodał: IREK2012 2013-08-10 20:23
Dorodne czarne porzeczki. Podobno są najzdrowsze z wszystkich naszych owoców (przeczytałem to w kalendarzu kuchennym).
Pozdrawiam.
Dodał: malwina 2013-08-10 20:46
to wcinaj bez opamiętania....:)
Dodał: IREK2012 2013-08-10 21:09
Nie chodzi o to aby raz najeść się do syta, lecz jeść sukcesywnie.
Dodał: fenix 2013-08-10 21:43
Juz sa gotowe do zrywania:) Dojzale, jak czarne perelki:)
Dodał: dino 2013-08-10 21:43
Raczej trudno jesc sukcesywnie owoce, ktore sa sezonowe ;-) Mozna mrozic, to fakt, ale czy mrozone sa takie zdrowe?... Moznaby tu polemizowac ;-)))
Dodał: Tenia - Moderator 2013-08-10 21:48
Z tych porzeczek konfitury, kilo na kilo cukru, trochę pogotować (10-15 min), do słoika i odwrócić, przykryć ściereczką do ostygnięcia, na zimę do herbatki :)))
Dodał: IREK2012 2013-08-10 22:07
Mrożone owoce zachowują najwięcej wartości. Trzeba takie owoce najpierw wypłukać i dobrze wysuszyć. Później w małych porcjach powkładać do woreczków do mrożonek aby się nie posklejały. i włożyć do zamrażarki. Temperatura najlepiej -15 stopni C. Takie woreczki do mrożonek są w większych sklepach.
Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
Dodał: rena 2013-08-10 22:22
Uwielbiam je,narobiłaś mi smaku,pozdrawiam i życzę dobrej nocy:)
Dodał: kanagaka 2013-08-11 20:44
Też je lubię, poza podanymi już propozycjami, świetna jest z nich nalewka.
Pozdrawiam serdecznie.