3 osoby lubi to zdjęcie
Źródło witaminy C

W tym roku tylko do herbaty, bo pigwowiec poskąpił owoców.
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: latortueverte
Inne zdjecia: latortueverte
-
Taki dziwoląg...
-
Na cyni...
-
Zapraszam do zabawy :)
-
Wrzesień nie tylko wrzosami stoi ;)
-
Różowe poduchy na dobranoc
-
Ciemny owoc jeżyny
-
Czarcie jagody
-
Kwitną od czerwca
-
Temperatura rośnie z godziny na godzinę.
-
Sporo różu i fioletu dzisiaj w Galerii
8 komentarzy
Dodał: Gienia 2020-09-24 19:42
Robię z nich nalewkę, pychota! :))
Dodał: latortueverte 2020-09-24 19:55
Raz robiłam i potwierdzam. Wiśniówki, malinówki mogą się schować! :) Natomiast próbowałam kiedyś zetrzeć kilka owoców do smażonych jabłek i... tarka mi skorodowała. ;)
Dodał: Tenia - Moderator 2020-09-24 19:53
Moje już przerobione, jeszcze kilka wisi na krzaczkach. Zrobiłam w cukrze i tak codziennie łyżeczka do herbatki, dla zdrowotności. pozdrawiam ciepło:)
Dodał: Gienia 2020-09-24 20:03
Gdyby jeszcze cukier był zdrowszy.....
Dodał: Tenia - Moderator 2020-09-24 20:05
Gdyby... ja już po dodaniu pigwy nie słodzę herbaty.
Dodał: latortueverte 2020-09-24 20:08
Może miód by się sprawdził zamiast cukru? Zawsze to zdrowiej. :)
Dodał: Tenia - Moderator 2020-09-24 20:10
Ja je przegotowuje z cukrem, więc nie wiem czy miód nie straciłby swych właściwości przez obróbkę termiczną.
Dodał: kanagaka 2020-09-24 20:47
Może w tym roku pigwowce odpoczywają po zeszłym, gdy było zatrzęsienie owoców.
Najważniejsze, że do herbaty wystarczy.
Pozdrawiam serdecznie:)
Dodał: Wiki73 2020-09-24 21:20
Uwielbiam nalewkę,syrop też jest dobry.
Dodał: bella 2020-09-24 22:05
...***Syrop mam już gotowy w słoiczku..;)A owocki wkrawam czasami bezpośrednio do herbatki..:)!Pozdrawiam serdecznie
Dodał: anturium87 2020-09-27 10:40
Raz owoców jest wysyp, a ras skromnie. Herbata z pigwą smaczna tak samo jak nalewka ;)