Ziołowy ogródek...




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia

Dodał: jaga51
Dodano: 2014-02-13 18:13:43
Oglądany: 2058
Komentowano: 11
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

11 komentarzy

  1. malwina
    Dodał: malwina

    z ziół to ja tylko schabowy ....:(

  2. allicja
    Dodał: allicja

    nie mam zielonego pojęcia co tam Ci wyrasta !
    miłego wieczorku

  3. jaga51
    Dodał: jaga51

    Malwina, ziółko w takim razie dla Ciebie. Do wieprzowinki się nada:)

  4. malwina
    Dodał: malwina

    sól czy pieprz ?

  5. jaga51
    Dodał: jaga51

    Innych już nie tolerujesz? :)

  6. malwina
    Dodał: malwina

    lubczyk ,ale ma inne listeczki,
    majeranek też to nie będzie,
    szczypior mi za Chiny nie pasuje ....:)

  7. wiesia163
    Dodał: wiesia163

    Nie mam zielonego pojecia,co tam zaczyna wychodzic..;)

  8. kamma
    Dodał: kamma

    myślałam o lubczyku, bo u mnie wychodzi najwcześniej, tylko jest jeden problem, ja go do mięsa nie używam, może rozmaryn ??? tylko z moją wiedzą to wiesz jak jest, może to jednoroczna roślina, nie mam go u siebie, nie mam pojęcia jak kiełkuje :)

  9. jaga51
    Dodał: jaga51

    Ani lubczyk, ani rozmaryn...
    Pachnie przyjemnie i ma pikantny, korzenno-ziołowy smak. Należy go używać w niewielkich ilościach. Przyprawia się nim potrawy z ryżu (dania chińskie), ryby i majonezy. Octu z jego dodatkiem używa się do marynowania ogórków, dyni i innych warzyw, do przygotowania sosów, pieczarek, kalafiorów, szparagów, pomidorów, fasoli oraz mięsa cielęcego, jagnięcego i krabów. Ziele pasuje szczególnie do kurczaka pieczonego, kurczaka w śmietanie, baraniny i podrobów. Poprawia smak golonki, boczku wieprzowego i wędlin. Smak czuje się wyraźniej, jeżeli potrawę skropi się lekko sokiem z cytryny. Świeżymi posiekanymi liśćmi przyprawia się drób, jajka, jasne sosy, mięsa i wszystkie rodzaje sałatek. Można ich używać do przygotowania masła ziołowego.
    Uff...wszystko jasne? :)

  10. kanagaka
    Dodał: kanagaka

    Myślałam o różnych ziołach, ale mi nie pasują do tego co widać na fotce. Może to anyż?

Dodaj swój komentarz