Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
Ziołowy ogródek...

Baby Jagi też się budzi! Zgadnijcie co się tu wyłania?
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: jaga51
Inne zdjecia: jaga51
-
Zielone na deser :)
-
W stadzie raźniej :)
-
Styczniowe klimaty!
-
Dzisiejsza galeria jest jak....
-
Szczęścia w Nowym Roku!
-
Ku pamięci Janusza...
-
Żegnaj..................
-
Jedna się uchowała:)
-
Wariatka !
-
Wariatka !
11 komentarzy
Dodał: malwina 2014-02-13 18:16
z ziół to ja tylko schabowy ....:(
Dodał: allicja 2014-02-13 18:20
nie mam zielonego pojęcia co tam Ci wyrasta !
miłego wieczorku
Dodał: jaga51 2014-02-13 18:23
Malwina, ziółko w takim razie dla Ciebie. Do wieprzowinki się nada:)
Dodał: malwina 2014-02-13 18:25
sól czy pieprz ?
Dodał: jaga51 2014-02-13 18:29
Innych już nie tolerujesz? :)
Dodał: malwina 2014-02-13 18:39
lubczyk ,ale ma inne listeczki,
majeranek też to nie będzie,
szczypior mi za Chiny nie pasuje ....:)
Dodał: wiesia163 2014-02-13 18:49
Nie mam zielonego pojecia,co tam zaczyna wychodzic..;)
Dodał: kamma 2014-02-13 19:13
myślałam o lubczyku, bo u mnie wychodzi najwcześniej, tylko jest jeden problem, ja go do mięsa nie używam, może rozmaryn ??? tylko z moją wiedzą to wiesz jak jest, może to jednoroczna roślina, nie mam go u siebie, nie mam pojęcia jak kiełkuje :)
Dodał: jaga51 2014-02-13 19:36
Ani lubczyk, ani rozmaryn...
Pachnie przyjemnie i ma pikantny, korzenno-ziołowy smak. Należy go używać w niewielkich ilościach. Przyprawia się nim potrawy z ryżu (dania chińskie), ryby i majonezy. Octu z jego dodatkiem używa się do marynowania ogórków, dyni i innych warzyw, do przygotowania sosów, pieczarek, kalafiorów, szparagów, pomidorów, fasoli oraz mięsa cielęcego, jagnięcego i krabów. Ziele pasuje szczególnie do kurczaka pieczonego, kurczaka w śmietanie, baraniny i podrobów. Poprawia smak golonki, boczku wieprzowego i wędlin. Smak czuje się wyraźniej, jeżeli potrawę skropi się lekko sokiem z cytryny. Świeżymi posiekanymi liśćmi przyprawia się drób, jajka, jasne sosy, mięsa i wszystkie rodzaje sałatek. Można ich używać do przygotowania masła ziołowego.
Uff...wszystko jasne? :)
Dodał: kanagaka 2014-02-13 22:02
Myślałam o różnych ziołach, ale mi nie pasują do tego co widać na fotce. Może to anyż?