zaszalałam dzisiaj ;)




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia

Dodał: anturium87
Dodano: 2012-02-20 13:30:15
Oglądany: 2755
Komentowano: 12
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

12 komentarzy

  1. Bez zdjecia
    Dodał: evemarie11

    To super, potem nam pokażesz kolekcję pięknych fotek!!

  2. Bez zdjecia
    Dodał: monia123

    Super Olu.Będziemy podziwiać jak zrobisz fotki.Pozdrawiam Serdecznie.

  3. Majanda12
    Dodał: Majanda12

    No, cóż jak podsumowałam swoje szaleństwa to nie pozostaje nic innego tylko jakoś rozciągnąć ogród - będę się dzielić nadmiarami!pozdrawiam!

  4. kanagaka
    Dodał: kanagaka

    Będzie co podziwiać latem. ja również zaszalałam z nasionami i niedługo zacznę wysiewać.
    Pozdrawiam serdecznie.

  5. allicja
    Dodał: allicja

    na wiosnę będzie co siać !
    ja już też muszę zaopatrzyć się w nasionka
    pozdrawiam cieplutko

  6. anturium87
    Dodał: anturium87

    Nasion jeszcze dokupię,a pomidory już kiełkują.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  7. SONY554
    Dodał: SONY554

    Ja też zrobiłem małe zakupy ;))Pozdrawiam Serdecznie

  8. maria141245
    Dodał: maria141245

    A ja tylko będę odwiedzać Wasze piękne ogrody i rabaty, bo na balkonie mogę wysiać najwyżej maciejkę......Pozdrawiam

  9. asinek
    Dodał: asinek

    Witaj;) Moje slimaki sa z drozdzowego ciasta, takiego normalnego tradycyjnego z 0,5 kg mąki. Po wyrosnieciu ciasto sie wałkuje na cienki placek (jak robie z pol kilo mąki to dziele wyrosniete ciasto na 2 czesci, bo wole mniejsze slimaki;). Nastepnie rozwalkowane ciasto smaruje sie oliwa, posypuje calosc cynamonem (nie żałuję) oraz cukrem - ja uzywam trzcinowego, ale zwykly tez moze byc. Pozniej ciasto zwija sie wzduz dluzszego boku jak makowiec. Zwiniety wałek tniemy nozem na kawałki tak 7 cm dlugie i slimaki ukladamy na blaszce . Przykrywamy sciereczka.Czekamy z pol godzinki az podrosna. Na koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem (i z wierzchu i dookola) zeby sie nam pieknie buleczki zarumienily i ciach do pieca. Piekne "na oko" jak sa rumiane i wyrosniete to wyciagam;)smacznego

  10. anturium87
    Dodał: anturium87

    Dzięki za komentarze i Tobie asinek za przepis-"na oko" najlepsza recepta :) Pozdrawiam serdeczniue :)

Dodaj swój komentarz