Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
zaszalałam dzisiaj ;)
Nie został dodany...
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: anturium87
Inne zdjecia: anturium87
-
wczorajsze...
-
serduszka :) :) ;)
-
Ceropegia woodii
-
Faukaria pączek i kwiat 2w1 ;)
-
kolejny raz...
-
esy-floresy ;)
-
kwiatuszek :))
-
Rosną nowe liście anturium
-
wielka stopa ;)
-
kolejna...
12 komentarzy
Dodał: evemarie11 2012-02-20 13:34
To super, potem nam pokażesz kolekcję pięknych fotek!!
Dodał: monia123 2012-02-20 15:43
Super Olu.Będziemy podziwiać jak zrobisz fotki.Pozdrawiam Serdecznie.
Dodał: Majanda12 2012-02-20 16:50
No, cóż jak podsumowałam swoje szaleństwa to nie pozostaje nic innego tylko jakoś rozciągnąć ogród - będę się dzielić nadmiarami!pozdrawiam!
Dodał: kanagaka 2012-02-20 19:32
Będzie co podziwiać latem. ja również zaszalałam z nasionami i niedługo zacznę wysiewać.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: allicja 2012-02-20 20:06
na wiosnę będzie co siać !
ja już też muszę zaopatrzyć się w nasionka
pozdrawiam cieplutko
Dodał: anturium87 2012-02-21 17:12
Nasion jeszcze dokupię,a pomidory już kiełkują.
Pozdrawiam serdecznie :)
Dodał: SONY554 2012-02-21 19:39
Ja też zrobiłem małe zakupy ;))Pozdrawiam Serdecznie
Dodał: maria141245 2012-02-21 20:30
A ja tylko będę odwiedzać Wasze piękne ogrody i rabaty, bo na balkonie mogę wysiać najwyżej maciejkę......Pozdrawiam
Dodał: asinek 2012-02-22 07:10
Witaj;) Moje slimaki sa z drozdzowego ciasta, takiego normalnego tradycyjnego z 0,5 kg mąki. Po wyrosnieciu ciasto sie wałkuje na cienki placek (jak robie z pol kilo mąki to dziele wyrosniete ciasto na 2 czesci, bo wole mniejsze slimaki;). Nastepnie rozwalkowane ciasto smaruje sie oliwa, posypuje calosc cynamonem (nie żałuję) oraz cukrem - ja uzywam trzcinowego, ale zwykly tez moze byc. Pozniej ciasto zwija sie wzduz dluzszego boku jak makowiec. Zwiniety wałek tniemy nozem na kawałki tak 7 cm dlugie i slimaki ukladamy na blaszce . Przykrywamy sciereczka.Czekamy z pol godzinki az podrosna. Na koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem (i z wierzchu i dookola) zeby sie nam pieknie buleczki zarumienily i ciach do pieca. Piekne "na oko" jak sa rumiane i wyrosniete to wyciagam;)smacznego
Dodał: anturium87 2012-02-22 09:12
Dzięki za komentarze i Tobie asinek za przepis-"na oko" najlepsza recepta :) Pozdrawiam serdeczniue :)