Wypijmy za błędy:)




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

1 osoba lubi to zdjęcie

Dodał: jaga51
Dodano: 2016-12-12 17:05:50
Oglądany: 3234
Komentowano: 21
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

21 komentarzy

  1. Wiki73
    Dodał: Wiki73

    W dobrym towarzystwie zawsze,a jak zabraknie to dorzucę coś od siebie :)))))

  2. Bez zdjecia
    Dodał: latortueverte

    Trochę się przeziębiłam, więc pigwówka nawet zalecana. Na zdrowie! :)

  3. Bez zdjecia
    Dodał: Andromedea

    Dziękuję Jadziu. Nalewką zrobioną przez Ciebie, to dzióbek umoczę dla toastu :-) Za nasze zdrowie i za naszą wspólną pasję :-)

  4. Bez zdjecia
    Dodał: Andromedea

    Dziubek*
    Błąd się zdarzył, znaczy pić można hahaha
    Rozgrzewa ta Twoja naleweczka Jadziu, oj rozgrzewa :-)

    • jaga51
      Dodał: jaga51

      Był , czy nie był, napijemy się naleweczki, zdrowie:)

  5. malwina
    Dodał: malwina

    a nić pajęczą , wrotycz ,trzy kropki muchomora , suszoną goleń ropuchy dałaś ?

    • jaga51
      Dodał: jaga51

      Nie dałam, to nalewka dla przyjaciół :):):)

  6. malwina
    Dodał: malwina

    chciałam się tylko upewnić ...czy ma moc :):):)
    chętnie bym spróbowała każdej z tych dobroci , sącząc i gawędząc do rana ...jednak muszę poczekać do Sylwestra i NR :))))))

  7. Lila25
    Dodał: Lila25

    a ja zapytam z grzeczności.......
    te butelki to od sąsiadów czy z Twojej piwnicy :-)

    Jak Ci się będzie nudzić to poproszę o przepis na pigwówkę.
    :)

    • jaga51
      Dodał: jaga51

      Butelki, a właściwie ich zawartość, jak najbardziej własnej roboty:)

  8. Lila25
    Dodał: Lila25

    Tak mi się przypomniało i wklejam link produkcji nalewek KAMY
    http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/aronia-jezyna-i--jablka,198516,7048.html.
    Cały prawie stół zastawiany nie mówiąc o nastawionych gąsiorach.

    • jaga51
      Dodał: jaga51

      Przepisów jest kilka, najprostszy taki: • 2 kg owoców pigwy • 250 g cukru • 1 l spirytusu 70% 1. Dojrzałe owoce umyć, obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić plasterki pigwy do słoja, zasypać cukrem, dobrze potrząsnąć, zakręcić i odstawić na 2 dni w ciemne miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem. 2. Po upływie 2 dni zalać zawartość słoja spirytusem, zakręcić słój ponownie i odstawić na 6 tygodni w ciemne miejsce. 3. Po 6 tygodniach delikatnie rozlać nalewkę do butelek, a owoce pozostałe w słoju zasypać niewielką ilością cukru i potrząsnąć całość. Kiedy cukier się rozpuści, dodać do butelek z nalewką. 4. Zakręcić lub zakorkować butelki i odstawić w ciemne miejsce do zimy. Część cukru można zastąpić miodem( u mnie pół na pół).

  9. Basik
    Dodał: Basik

    Pyszności serwujesz Jadziu :)

  10. Lila25
    Dodał: Lila25

    Jadwigo - bardzo dziękuję.
    Teraz tylko czekać, że w przyszłym roku pigwa obrodzi i sąsiad pozwoli pozbierać chociaż spady.

Dodaj swój komentarz