Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
Wszystko z natury....
Obecne wybrane sortowanie:Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: corazonado
Inne zdjecia: corazonado
-
Na gołabki????
-
Z rogami
-
Biała budleja
-
Begusia
-
Frezja
-
Kalijka
-
Curry plant/Helichrysum italicum/
-
Skwerek
-
Róża herbaciana
-
Ostrokrzew /teraz/
12 komentarzy
Dodał: Arietta 2010-01-17 17:20
Poprostu rewelacja! Ten chlebuś o błyszczącej, rumianej skórce i tak pięknie wyrośnięty, mógłby być reklamą każdej renomowanej piekarni. :-) Miłego tygodnia!
Dodał: Jolcia217 2010-01-17 17:23
Wyobrażam sobie, jaki musi być pyszny, bardzo ładnie urósł Ci ten chlebuś. Niedawno poczęstowano mnie takim chlebem własnoręcznie upieczonym , to był wspaniały smak, zupełnie inny niż ten chleb piekarń.
Dodał: gardenarium 2010-01-17 17:29
Są talenty wśród nas, piękny ten chlebek.
Dodał: corazonado 2010-01-17 17:34
tak Jolciu,jest pyszny,pachnący!ale nie wyrósł za bardzo za młody zakwas jeszcze miałam,może następnym razem bardziej wyrośnie.
Dodał: Renata74 2010-01-17 18:01
napewno smaczny i pięknie pachnący ah aż ślinka leci pozdrawiam zrobiłam sie głodna :)
Dodał: Jolcia217 2010-01-17 18:07
Blanko, to może tak na zdjęciu wygląda, że jest wyrośnięty, ale nawet jeśli Ci mniej wyrósł to i tak jest lepszy niż ten, co kupujemy w sklepach. Taki wspaniały chlebuś to można jeść nawet z samym masłem.
Dodał: emiko 2010-01-17 20:23
Piękny chlebuś, podobno te na zakwasie są zdecydowanie lepsze! Ja piekłam na drożdżach i mące białej i żytniej z ziarnami. Też dobry.
Dodał: corazonado 2010-01-17 21:11
Emiko,pierwsze które piekłam ,piekłam na specjalnych drożdżach i mące.Wybór mąk i drożdzy jest ogromny!Ale pokusiłam się na nastawienie zakwasu,no i udało mi się.Zapach jaki był podczas pieczenia był równy temu jak wejdziesz do piekarni/w Polsce/ gdzie pachnie świeżutki,gorący chleb.Już nie mówię o smaku,bo on przebił wszystko!Rodzina stała i patrzała nie mogąc się doczekać aż ostygnie!Tak stali i stali a gdy wyszłam z psem na dwór to się do niego "dorwali"!!!niema porównania jaki jest w smaku mój chleb,bo nawet od piekarza w Polsce nie był taki dobry.A zdecydowałam się na pieczenie,bo po pewnym czasie po prostu przestałam jeść tutejszy chleb....i tak "chodził" za mną aż upiekłam.Wbrew przekonaniom wcale nie jest trudno upiec chleb.Być może kogoś "zararżę" tą pasją?
Dodał: passa12 2010-01-17 21:31
Wygląda tak apetyyyycznie!!!
Dodał: corazonado 2010-01-17 21:32
inaczej sobie wyobrażałam kocimiętkę,ale jest naprawdę śliczna!
jaka ona jest wysoka i czy to roślina siewna czy bylina?
Emiko,napisałam Ci pod moim chlebkiem
Miłej i ciepłej nocy:)