Wszystko z natury....




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia

Dodał: corazonado
Dodano: 2010-01-17 17:13:56
Oglądany: 2620
Komentowano: 12
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
 

12 komentarzy

  1. Arietta
    Dodał: Arietta

    Poprostu rewelacja! Ten chlebuś o błyszczącej, rumianej skórce i tak pięknie wyrośnięty, mógłby być reklamą każdej renomowanej piekarni. :-) Miłego tygodnia!

  2. Jolcia217
    Dodał: Jolcia217

    Wyobrażam sobie, jaki musi być pyszny, bardzo ładnie urósł Ci ten chlebuś. Niedawno poczęstowano mnie takim chlebem własnoręcznie upieczonym , to był wspaniały smak, zupełnie inny niż ten chleb piekarń.

  3. gardenarium
    Dodał: gardenarium

    Są talenty wśród nas, piękny ten chlebek.

  4. corazonado
    Dodał: corazonado

    tak Jolciu,jest pyszny,pachnący!ale nie wyrósł za bardzo za młody zakwas jeszcze miałam,może następnym razem bardziej wyrośnie.

  5. Bez zdjecia
    Dodał: Renata74

    napewno smaczny i pięknie pachnący ah aż ślinka leci pozdrawiam zrobiłam sie głodna :)

  6. Jolcia217
    Dodał: Jolcia217

    Blanko, to może tak na zdjęciu wygląda, że jest wyrośnięty, ale nawet jeśli Ci mniej wyrósł to i tak jest lepszy niż ten, co kupujemy w sklepach. Taki wspaniały chlebuś to można jeść nawet z samym masłem.

  7. emiko
    Dodał: emiko

    Piękny chlebuś, podobno te na zakwasie są zdecydowanie lepsze! Ja piekłam na drożdżach i mące białej i żytniej z ziarnami. Też dobry.

  8. corazonado
    Dodał: corazonado

    Emiko,pierwsze które piekłam ,piekłam na specjalnych drożdżach i mące.Wybór mąk i drożdzy jest ogromny!Ale pokusiłam się na nastawienie zakwasu,no i udało mi się.Zapach jaki był podczas pieczenia był równy temu jak wejdziesz do piekarni/w Polsce/ gdzie pachnie świeżutki,gorący chleb.Już nie mówię o smaku,bo on przebił wszystko!Rodzina stała i patrzała nie mogąc się doczekać aż ostygnie!Tak stali i stali a gdy wyszłam z psem na dwór to się do niego "dorwali"!!!niema porównania jaki jest w smaku mój chleb,bo nawet od piekarza w Polsce nie był taki dobry.A zdecydowałam się na pieczenie,bo po pewnym czasie po prostu przestałam jeść tutejszy chleb....i tak "chodził" za mną aż upiekłam.Wbrew przekonaniom wcale nie jest trudno upiec chleb.Być może kogoś "zararżę" tą pasją?

  9. passa12
    Dodał: passa12

    Wygląda tak apetyyyycznie!!!

  10. corazonado
    Dodał: corazonado

    inaczej sobie wyobrażałam kocimiętkę,ale jest naprawdę śliczna!
    jaka ona jest wysoka i czy to roślina siewna czy bylina?
    Emiko,napisałam Ci pod moim chlebkiem
    Miłej i ciepłej nocy:)

Dodaj swój komentarz