Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
Warzywo do wypieków.
![Warzywo do wypieków. Warzywo do wypieków.](https://static.swiatkwiatow.pl/user_galeria/201205/duze/warzywo-do-wypiekow_47341337408502.jpg)
Crumble z truskawkami i rabarbarem - truskawki* - rabarbar* - 1 szklanka mąki - 0,5 szklanki cukru - 100g masła - 1 łyżeczka cynamon * - ilość owoców zależy od naczynia, w którym będziemy zapiekać crumble Owoce pokroić w kawałki (proporcje dowolne - co kto lubi). Mąkę i cukier (ja użyłam brązowego) wymieszac z cynamonem. Masło rozpuścić i bardzo gorące dolać do suchych składników - energicznie wymieszać. Można przygotować wcześniej i wstawić do lodówki. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać kruszonką. Piec w 180C ok 20-40 minut (20 minut w kokilkach lub innych małych naczynkach, 40 minut w formie do zapiekanek itp)
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: maniusia42
Inne zdjecia: maniusia42
-
Granaty"trzymam"/Cypr/.
-
Owoc magnolii pękł i ukazały się nasiona.
-
fot. 2-kwiat/kwiatostan/bananowca z Kuby w zbliżeniu.
-
Kwiat bananowca/Fot.z Kuby/.
-
Jakby tutaj wejśc/od Teresy/.
-
Złotokap/ fot. z Holandii/
-
Najpierw kawa-potem wystawa/fot.z Holandii/.
-
Azalia żółta.
-
Moja fuksja.
-
Glicynia u znajomej.
7 komentarzy
Dodał: anturium87 2012-05-19 09:24
Super!!! Dzięki za przepis :) Pozdrawiam serdecznie-miłego dnia :)
Dodał: wiesia163 2012-05-19 09:46
U mnie też już kwitnie rabarbar..ale chcąc,jak najdłużej go używać w kuchni,to nie powinno się dopuścic do zakwitnięcia;)pozdrawiam Cię cieplutko.
Dodał: sigi_49 2012-05-20 09:21
już przekazałem drugiej połowie, tylko muszę zakupić rabarbar. Pamiętam że w dzieciństwie piłem z tego kompot z pokrojonym rabarbarem. pozdrawiam, miłej niedzieli
Dodał: kanagaka 2012-05-20 22:05
Ciekawe są jego kwiatostany.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: RSZ1162 2012-05-22 10:32
Dzięki za przepis ,pozdrawiam serdecznie:)
Dodał: fenix 2012-05-23 22:07
Pieknie kwitnie:)Pozdrawiam serdecznie:)
Dodał: bella 2012-06-10 15:11
***Dawno już nie widziałam kwitnącego rabarbaru.Pozdrawiam, pacek pyszny z nim..:)))