4 osoby lubi to zdjęcie
Snikersik do kawki :) Kto chetny?
Snikers PLACEK ORZECHOWY: -300g orzechow wloskich drobno posiekanych -6 jajek -200g cukru -3 lyzki miodu -4 lyzki maki -1 lyzeczka proszku do piecz Ubic bialka na sztywno dodac cukier. Powoli mieszajac dodac zoltka i powoli reszte skladnikow. Piec w 170'C ok 40min lub do suchego patyczka CIASTO MIODOWE: -250g masla -320g maki -1/2 szklanki cukru -5 lyzek miodu -1 lyzeczka proszku do piecz. Cukier utrzec z maslem dodac miod i jajka i dadal miksowac, dodac reszte produktow. Piec w 180'C ok 25min lub do suchego patyczka POLEWA ORZECHOWA: -1/2 kostki masla -5 lyzek miodu - 300g posiekanych orzechow wloskich MASA I: Ja kupuje mase smietankowa do torta i ja robie jak w przepisie MASA II: Masa krowkowa orzechowa Oba ciasta przekrajam wzdluz na pol (jak dobrze wystygna) Ciasto ciemne wkladam do blaszki daje polowe masy I przekladam ciastem jasnym i daje mase II znow ciasto jasne i 2 polowa masy I i przykrywam ciastem ciemnym. Na samej gorze wykladam polewa orzechowa i do lodowki do calkowitego schlodzenia. SMACZNEGO
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: m-kriss
Inne zdjecia: m-kriss
-
Szczesliwego Nowego 2013 roku!!!
-
Wesolych Swiat!!!
-
Kartka od Synka
-
Dziela Olcia :)
-
Fiolek
-
Moje Kruszynki
-
Palma...
-
Moja choineczka :)
-
Labadki :D
-
Moj uczniaczek :)
17 komentarzy
Dodał: renata261074 2012-10-04 21:42
Ale pychotka pozdrawiam:)
Dodał: allicja 2012-10-04 21:58
wspaniałe ciacho
zabrałam do ulubionych - to przy okazji wykorzystam przepisik
pozdrawiam serdecznie
Dodał: Alis 2012-10-04 22:37
ja z przyjemnoscia bym zjadla pychotka :) :)
Dodał: bella 2012-10-30 20:51
...***Łał coż za kusicielstwo,ale słodkie..!
Dodał: Masik 2012-11-03 14:39
pychotka ,na pewno super smaczne a najważniejsze ze domowe! też uwielbiam wypieki.
Dodał: LidkaB 2012-11-03 16:45
Witaj,z przyjemnością się poczęstuje,ciasto jest przepyszne,przepis zabieram ze sobą.Krysiu pozdrawiam gorąco.
Dodał: Magdalena88 2012-11-28 18:33
chyba się skuszę :) dzięki za przepis :)