2 osoby lubi to zdjęcie
Nagroda za udział w zgadywance
Myślę, że ta trójkolorowa zupka jest lepsza niż kwiatek. Pozdrawiam serdecznie:)
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: kanagaka
Inne zdjecia: kanagaka
-
Phalaeopsis
-
Phalaeopsis
-
mój pierwszy phalaeopsis
16 komentarzy
Dodał: alokazja7 2014-06-25 20:52
Musi być smakowita,a kto ją przyrządzał ?dobrej nocy.
Dodał: Matty88 2014-06-25 20:59
Bardzo nowoczesna, wręcz awangardowa! Mniam, mniam....
Dodał: SONY554 2014-06-25 21:39
Wygląda ekstra;))napewno pyszna;)Pozdrawiam
Dodał: biszon2 2014-06-25 22:14
No nie, właśnie miałam przerwę na kolacyjkę, a tu takie pyszności:)))
Dodał: tercer 2014-06-26 00:38
Krysiu to Twoja robota te....abstrakcje na talerzu? No chyba bym głodna chodziła,bo nie wiadomo, czy ruszać to dzieło i zepsuć czy może lepiej się przyglądać i podziwiać:)))
Dodał: kanagaka 2014-06-26 19:24
Teresko, moja robota, ale przepis z "Przyjaciółki", tylko trochę zmieniony. Nie tylko do podziwiania, całkiem smaczne. Jedna wada, to trzy garnki;)
Dodał: renata261074 2014-06-26 08:38
Smakowite dzieło pozdrawiam serdecznie:)
Dodał: Nerine 2014-06-26 12:56
Mnie miła zabawa znowu ominęła:(ale pyszności w tym talerzu!pozdrawiam serdecznie
Dodał: panka - Moderator 2014-06-26 17:27
Wszyscy podziwiają , bo bardzo apetycznie wygląda:) Ale nikt nie ma chyba odwagi zapytać co to za zupka :))) Krysiu, podpowiedz:) Pozdrawiam
Dodał: lubka 2014-06-26 19:37
Smakowicie wygląda ta zupka,pewnie tak i smakuje,zastanawiam się z jakich składników przyrządzona.Pozdrawiam Krysiu.
Dodał: kanagaka 2014-06-26 19:43
Cieszę się, że zupka spodobała się z wyglądu, właściwie to jej przygotowanie nie jest tak bardzo pracochłonne, jakby się wydawało.
Oto przepis na 6 porcji:
1,5 l bulionu drobiowo - warzywnego, 1 p. kukurydzy, 1/2 strąka żółtej papryki, 2 str. czerwonej, mięsistej, po 15 dag liści szczawiu i szpinaku, 1 cebula, sól, biały zmielony pieprz, 3 łyżki masła, sok z cytryny.
Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce masła, posiekaną czerwoną paprykę wrzucić do 1/2 l wrzącego bulionu, gotować 15 min. dodać połowę cebuli, przyprawić, zmiksować, dodać 1/2 łyżki masła. Tak samo ugotować żółtą paprykę, dodać kukurydzę i resztę cebuli, zmiksować, przyprawić. Pokrojony szczaw i szpinak poddusić na maśle, zalać bulionem, poddusić 5 min. zmiksować. Przyprawić masłem i sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wylewać na talerz kolejno, żółtą, czerwoną i zieloną.
Część zieloną zmieniałam w zależności od okoliczności. Tu jest brokułowa. Poprzednio zrobiłam z zielonej papryki i szczypioru i ta właśnie najbardziej mi smakowała.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Dodał: malwina 2014-07-07 17:25
nie mogę wyjść z podziwu....nie jestem aż tak cierpliwa :):):) ...smacznego !