Nagroda za udział w zgadywance




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

2 osoby lubi to zdjęcie

Dodał: kanagaka
Dodano: 2014-06-25 20:40:19
Oglądany: 2326
Komentowano: 16
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

16 komentarzy

  1. alokazja7
    Dodał: alokazja7

    Musi być smakowita,a kto ją przyrządzał ?dobrej nocy.

  2. Bez zdjecia
    Dodał: Matty88

    Bardzo nowoczesna, wręcz awangardowa! Mniam, mniam....

  3. SONY554
    Dodał: SONY554

    Wygląda ekstra;))napewno pyszna;)Pozdrawiam

  4. biszon2
    Dodał: biszon2

    No nie, właśnie miałam przerwę na kolacyjkę, a tu takie pyszności:)))

  5. tercer
    Dodał: tercer

    Krysiu to Twoja robota te....abstrakcje na talerzu? No chyba bym głodna chodziła,bo nie wiadomo, czy ruszać to dzieło i zepsuć czy może lepiej się przyglądać i podziwiać:)))

    • kanagaka
      Dodał: kanagaka

      Teresko, moja robota, ale przepis z "Przyjaciółki", tylko trochę zmieniony. Nie tylko do podziwiania, całkiem smaczne. Jedna wada, to trzy garnki;)

  6. renata261074
    Dodał: renata261074

    Smakowite dzieło pozdrawiam serdecznie:)

  7. Nerine
    Dodał: Nerine

    Mnie miła zabawa znowu ominęła:(ale pyszności w tym talerzu!pozdrawiam serdecznie

  8. panka
    Dodał: panka - Moderator

    Wszyscy podziwiają , bo bardzo apetycznie wygląda:) Ale nikt nie ma chyba odwagi zapytać co to za zupka :))) Krysiu, podpowiedz:) Pozdrawiam

  9. lubka
    Dodał: lubka

    Smakowicie wygląda ta zupka,pewnie tak i smakuje,zastanawiam się z jakich składników przyrządzona.Pozdrawiam Krysiu.

  10. kanagaka
    Dodał: kanagaka

    Cieszę się, że zupka spodobała się z wyglądu, właściwie to jej przygotowanie nie jest tak bardzo pracochłonne, jakby się wydawało.
    Oto przepis na 6 porcji:
    1,5 l bulionu drobiowo - warzywnego, 1 p. kukurydzy, 1/2 strąka żółtej papryki, 2 str. czerwonej, mięsistej, po 15 dag liści szczawiu i szpinaku, 1 cebula, sól, biały zmielony pieprz, 3 łyżki masła, sok z cytryny.
    Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce masła, posiekaną czerwoną paprykę wrzucić do 1/2 l wrzącego bulionu, gotować 15 min. dodać połowę cebuli, przyprawić, zmiksować, dodać 1/2 łyżki masła. Tak samo ugotować żółtą paprykę, dodać kukurydzę i resztę cebuli, zmiksować, przyprawić. Pokrojony szczaw i szpinak poddusić na maśle, zalać bulionem, poddusić 5 min. zmiksować. Przyprawić masłem i sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wylewać na talerz kolejno, żółtą, czerwoną i zieloną.
    Część zieloną zmieniałam w zależności od okoliczności. Tu jest brokułowa. Poprzednio zrobiłam z zielonej papryki i szczypioru i ta właśnie najbardziej mi smakowała.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

    • malwina
      Dodał: malwina

      nie mogę wyjść z podziwu....nie jestem aż tak cierpliwa :):):) ...smacznego !

Dodaj swój komentarz