KARNAWAŁOWE CO NIECO...

Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

1 osoba lubi to zdjęcie

Dodał: bella
Dodano: 2025-01-19 12:25:53
Oglądany: 72
Komentowano: 7
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
 

7 komentarzy

  1. panka
    Dodał: panka - Moderator

    Najem się oczami i to będzie korzyść dla mojej niezbyt drobnej postury :))) Masz herbatkę zieloną w listkach ? Taką zawsze chętnie wypiję :)

    • bella
      Dodał: bella

      ...Mam Aniu i faworki też,część pomrożonych,tak ze ugoszczę że ho,ho jak to mawiała moja babcia,która robiła najlepsze faworki na świecie..:)!Pozdrawiam

  2. Bez zdjecia
    Dodał: latortueverte

    Obawiam się, że mogłabym zjeść wszystkie. ;) Pozdrawiam serdecznie :)

    • bella
      Dodał: bella

      ...Wierzę Ci Marcysiu,bo ja tez bardzo lubię stąd unikam częstego ich robienia.....Pozdrawiam

  3. kanagaka
    Dodał: kanagaka

    Dziękuję Ulu, same wspaniałości u Ciebie. Serdecznie Ciebie pozdrawiam. :)

  4. Gienia
    Dodał: Gienia

    Zdrowy karnawał na bogato!:))

    • bella
      Dodał: bella

      ...Podobno ta wersja idzie mniej w boki Gieniu;;:)

  5. Tenia
    Dodał: Tenia - Moderator

    Chruściki, uwielbiam, muszę kiedyś zrobić. pozdrawiam Ulko serdecznie:)

    • bella
      Dodał: bella

      ...Podam Ci szybki przepis Teniu,na takie uproszczone,ale też bardzo dobre,szybko się je robi w jednej misce,potem tylko do wykrawania na stolnicę...Podaje moje doświadczenie z nim, może ktoś zechce skorzystać z przepisu,a może i robi,takim sposobem..3,5 szklanki mąki tortowej 400g kefiru,1 jajko całe,1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,szczypta soli,3łyżki duże cukru zwykłego,3 łyżki duże masła 82% rozpuścić i ostudzić,cukier puder do posypania,olej do smażenia.Mąkę przesiać z resztą suchych produktów,do tego wbić jajko zalać kefirem i mieszać do tego dolewając ostudzone masło.W bogatej wersji maleńki kieliszeczek alkoholu do tego ciasta serwuję...Wyrobić i pozostawić tak wyrobione w misce przykrywając na 30 minut..Po tym czasie wyjąc i wałkiem rozwałkować ciasto lekko podsypując mąką i radełkiem wykrawać prostokąty zawijając je przez otworek wcześniej zrobiony,tworząc formę faworka,ale to już Wiesz Teniu.. Potem na rozgrzany tłuszcz partiami i odstawić na ręcznik papierowy,wierz sypać cukrem pudrem...Pozdrawiam

  6. Tenia
    Dodał: Tenia - Moderator

    Dziękuję Ulko, wypróbuje:)

  7. panka
    Dodał: panka - Moderator

    Narobiłaś mi apetytu i dzisiaj narobiłam faworków Mój przepis jest zupełnie inny, już jest różnica w samych jajkach. Na 3,5 szklanki mąki daję 10 żółtek, zero tłuszczu i kefiru, tylko odrobina dobrej gęstej śmietany,śladowa ilość cukru i spirytus. Bez sody, bez proszku do pieczenia.

Dodaj swój komentarz