Jeszcze nikt nie polubił tego zdjęcia
jajka faszerowane plus kalachoe
Mój tata był szefem kuchni w znanych resteuracjach warszawskich w latach 70-tych.Wielokrotnie był nagradzany za wyroby gastronomiczne,w tym za jajka faszerowane.To co jest na zdjęciu jest moim hołdem dle Jego kunsztu i pamięci o Nim.co roku zawsze jest z nami przy wielkanocnym stole
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: jorg
Inne zdjecia: jorg
-
-
-
,,poroże,,.......eleganta
-
zielono.........mi
-
A tego lata żar lał się z nieba...........
-
Orinoko o zmierzchu
-
w dorzeczu Orinoko
-
cudownego weekendu...słońcem malowanym.......
-
primulkowe....ślicznotki
-
Pałac w Borowie...koło Wrocławia
13 komentarzy
Dodał: krab42 2010-03-30 23:04
Ależ smakowicie wyglądają i smakują pewnie wyśmienicie! Ślinka mi leci... Pozdrówka niemal świąteczne
Dodał: grazia5201 2010-03-30 23:56
Nie za wcześnie? Chyba nie dotrwają do Świąt..
Dodał: DankaSammel 2010-03-31 06:35
Myślę, że to wspomnienia z poprzednich świąt.Apetycznie wyglądają i na pewno tak smakują, Serdecznie pozdrawiam.
Dodał: asinek 2010-03-31 06:55
dzien dobry! jej, jak pięknie wyglądają! i sałateczka też.już nie mogę się doczekać Świąt.pozdrawiam i życze miłego dnia!
Dodał: majka190382 2010-03-31 07:42
SMAKOWITE JURECZKU TE JAJECZKA.DOBRZE ŻE SA RZECZY KTÓRE PRZYBLIŻAJA NAS DO BLISKICH I DO PAMIĘCI O NICH W ŚWIETA I PRZEZ CAŁY ROK.TWÓJ TATO BYŁ ZAPEWNE ŚWIETNYM KUCHARZEM,STAD I TWOJE ZDOLNOŚCI KULINARNE.POKŁONY ZONIE ZA TAK WSPANIEAŁEGO KUCHARZA
Dodał: czesia54 2010-03-31 09:30
Smacznie wyglądają i zapewne są pyszne.Na moim stole świątecznym zawsze są jaja faszerowane ( mam swój przepis). Cała rodzina sie nimi zajada. Pozdrawiam serdecznie
Dodał: allicja 2010-03-31 14:29
o - stół świątecznie nakryty
są już jajeczka faszerowane
pychotka
oczywiście podziwiam za umiejętności kulinarne
pozdrawiam serdecznie
Dodał: renata261074 2010-03-31 22:21
Jakas głodna sie zrobiłam ale otej porze to juz nie wypada podjadac ,smakowicie wyglądają te jajeczka :)
Dodał: emiko 2010-03-31 23:11
Ale pyszności! A czy przepis jest utajniony? Bo jeśli nie, to jeszcze zdążę zrobić! Pozdrówki.
Dodał: jorg 2010-03-31 23:22
A więc;Gotujemy np 10 jajek na twardo,studzimy,kroimy wzdłuż na pół,żółtka wydlubujemy a białą część ,,foremek,,zostawiamy.Do żółtek dodajemy uprzednio starte na grubej tarce pieczarki i cebulę które obsmażamy,dodajemy dekoracyjnego majonezu ze dwie łyżki,sół,pieprz,jarzynkę.mieszamy to rozcierając na masę jak krem,wkładamy do lodówki by stężało,a nastepnie nakładamy do białej częci jajka,a dalej to tak jak na focie.Smacznego