9 osób lubi to zdjęcie
dopiero skończyłam !!!
SĄ JAK KORNISZONY TYLKO, ŻE JESZCZE LEPSZE - POLECAM : ZALEWA - NA 1 LITR WODY, 1 SZKLANKA OCTU, 1 1/2 SZKLANKI CUKRU, 2 ŁYŻKI MIODU, 2 ŁYŻKI SOLI. DO SŁOIKÓW : KOPER, CZOSNEK, CHRZAN, CEBULKA. OGÓRKI WKŁADAĆ CAŁE LUB POKROIĆ W DOŚĆ GRUBE PLASTRY. UGOTOWANĄ ZALEWĘ WYSTUDZIĆ DODAĆ ŁYŻECZKĘ KURKUMY I ZALAĆ OGÓRKI, PASTERYZOWAĆ KRÓTKO - DO 5 MIN. ZAWSZE SIĘ UDAJĄ, DOBRZE I DŁUGO STOJĄ I SĄ SUPER CHRUPIĄCE .
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: allicja
Inne zdjecia: allicja
-
tygrysówka ........
-
łubin żółty .....
-
czerwończyk uroczek ...
-
słoneczka .......
-
hylomekon ....
-
primulowe ............
-
osmaganek plamek .........
-
troszkę inna .........
-
krwawnik żółty .....
-
słońca i błękitu ....
32 komentarzy
Dodał: anturium87 2012-08-09 19:41
ja też w tym roku szaleje tzn. eksperymentuje ;)dziś robiłam kolejne zaprawy. Pozdrawiam serdecznie :) podeślę moje przepisy.
Dodał: allicja 2012-08-09 19:49
Olu - ta zaprawa, troszkę rozcięczona tzn o mniejszym stężeniu octu
nadaje się świetnie do wszystkich sałatek z ogórkami
wychodzą smakowite i chrupiące
ja co roku robię różnego rodzaju przetwory, zwłaszcza warzywne
pozdrowionka