9 osób lubi to zdjęcie
dopiero skończyłam !!!
SĄ JAK KORNISZONY TYLKO, ŻE JESZCZE LEPSZE - POLECAM : ZALEWA - NA 1 LITR WODY, 1 SZKLANKA OCTU, 1 1/2 SZKLANKI CUKRU, 2 ŁYŻKI MIODU, 2 ŁYŻKI SOLI. DO SŁOIKÓW : KOPER, CZOSNEK, CHRZAN, CEBULKA. OGÓRKI WKŁADAĆ CAŁE LUB POKROIĆ W DOŚĆ GRUBE PLASTRY. UGOTOWANĄ ZALEWĘ WYSTUDZIĆ DODAĆ ŁYŻECZKĘ KURKUMY I ZALAĆ OGÓRKI, PASTERYZOWAĆ KRÓTKO - DO 5 MIN. ZAWSZE SIĘ UDAJĄ, DOBRZE I DŁUGO STOJĄ I SĄ SUPER CHRUPIĄCE .
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: allicja
Inne zdjecia: allicja
-
wielopłatkowiec ....................
-
zawsze pokazujemy ..........
-
na wysokim płocie ............
-
popularna aksamitka ......
-
marcinkom też spieszno ...........
-
kwitną - jakby to był ich czas !
-
na dobry sen .................
-
dębowe liście ................
-
spotkanie w lesie .................
-
do południa padało .............
32 komentarzy
Dodał: jaga51 2011-08-10 11:20
Bardzo ładny widok, też robię ale takiego przepisu nie znałam.
Dodał: grazka23 2011-08-10 14:06
Pyszności!!! Chętnie skorzystam z Twego przepisu. Piękne dzięki!!
Dodał: kanagaka 2011-08-10 17:40
Widok fantastyczny, napracowałaś się Alu, ale zimą będzie co chrupać.
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: myszaf 2011-08-10 19:02
Pychota wyglądają, bardzo lubię korniszonki, ale sama nie robię.
Dodał: allicja 2011-08-10 19:05
kiszone też robię i to obowiązkowo w pierwszej kolejności
a potem jeszcze różności, aby wykorzystać sezon ogórkowy
pozdrawiam serdecznie
Dodał: asinek 2011-08-10 20:16
Ale sliczne te Twoje ogoraski! na pewno sa pyszne. takiego przepisu nie znalam. znam przepisy na ogoraski z dodatkiem musztardy i z chilii.
Dodał: allicja 2011-08-10 20:19
Asinko - robiłam /kiedyś/ z muszatrdą i stoją jeszcze w piwnicy i to całkiem smakowite bo sprawdzałam
Dodał: asinek 2011-08-10 20:24
Z musztarda sa swietne do salaty np lodowej; daja gotowy sosik;)a z chili sa piorunsko ostre, ja ich nie jadam , bo gebe wykrecaja, ale tez sa bardzo chrupkie
Dodał: Arietta 2011-08-10 20:25
Miodu, to u mnie dużo się zużywa, kurkumy też do arabskich potraw, ale żeby to połączyć w tak zachęcający przepis ogórczany, to mi nie przyszło do głowy ;-) Brzmi i wygląda bardzo smakowicie i z pewnością będzie tak zrobione jako zalecasz, Aluś ;-) Pozdróweczki!
Dodał: Tenia - Moderator 2011-08-10 21:05
Ogóreczki jak malowane i do tego na pewno pychota. cieplutko pozdrawiam