możesz mi napisać do czego używasz?bo z kolei ja pierwszy raz o tym słyszę i nie dziw się, bo w domu mama nie używała i znajomi także nie używają a czarnuszkę mam u siebie,może wykorzystam nasionka zamiast wyrzucać!
Do Krysi (kamma)
Używaliśmy czarnuszkę jako dodatek do wypieku chleba. Natomiast od koleżanki dostałam taki przepis, ale jeszcze go nie wypróbowałam:
Mielę 100 ml. czarnuszki,10 ml anyżu i 20 goździków. Mieszam z 100 ml. miodu z zaprzyjaźnionej pasieki. Dodaję 10 kropli olejku tymiankowego. Gotowe. Spożywać można bezpośrednio ze słoika, 3 łyżeczki dziennie. Można dodać do herbatki
:)
17 komentarzy
Dodał: bella 2014-07-11 15:55
...***Pięknem orientalnym wyfryzowane to one na pewno są-widziałam też w innych barwach...:)
Dodał: DankaSammel 2014-07-11 19:05
Przepiękne są te kwiatuszki
Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: Lila25 2014-07-11 21:32
Do tej pory używam czarnuszki do potraw.
Nigdy nie zainteresowałam się jak może kwitnąć.
No...kwiaty ma przeurocze.
Pozdrawiam :)
Dodał: kamma 2014-07-12 01:08
możesz mi napisać do czego używasz?bo z kolei ja pierwszy raz o tym słyszę i nie dziw się, bo w domu mama nie używała i znajomi także nie używają a czarnuszkę mam u siebie,może wykorzystam nasionka zamiast wyrzucać!
Dodał: tercer 2014-07-12 00:54
Fikuśne masz te...czarnuszki:)))
Dodał: Lila25 2014-07-12 17:26
Do Krysi (kamma)
Używaliśmy czarnuszkę jako dodatek do wypieku chleba. Natomiast od koleżanki dostałam taki przepis, ale jeszcze go nie wypróbowałam:
Mielę 100 ml. czarnuszki,10 ml anyżu i 20 goździków. Mieszam z 100 ml. miodu z zaprzyjaźnionej pasieki. Dodaję 10 kropli olejku tymiankowego. Gotowe. Spożywać można bezpośrednio ze słoika, 3 łyżeczki dziennie. Można dodać do herbatki
:)
Dodał: janina48 2014-07-12 17:27
wspaniała.................fotka na max
Dodał: Evie 2014-07-13 01:26
Wygladaja jak baletnice:))