Ciasto serowo nutellowe




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

4 osoby lubi to zdjęcie

Dodał: Arietta
Dodano: 2011-12-17 17:25:03
Oglądany: 9190
Komentowano: 27
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

27 komentarzy

  1. katkak
    Dodał: katkak

    pyszności;-) pozdrawiam

  2. beatawasowicz
    Dodał: beatawasowicz

    dziękuję ,jakie apetyczne ciasto ,pyszne :)))
    pozdro...

  3. emiko
    Dodał: emiko

    Sama piekłaś? Wygląda wspaniale, pozdróweczki.

  4. wiesia163
    Dodał: wiesia163

    Ale apetycznie wygląda..a i jeszcze piękny wzór Ci się Joasiu utworzył..wyglądem przypomina mi palmę..dziękuję i przepis zabieram;)przyjemnego wieczoru Ci życzę.

  5. Arietta
    Dodał: Arietta

    Tak, Lucynko - prawie co tydzień coś piekę, ale rzadko kiedy zdążę zrobić zdjęcie przed zniknięciem ;-) Pozdróweczki!

  6. emiko
    Dodał: emiko

    Joasiu, to ja poproszę o przepis.

  7. alusja56
    Dodał: alusja56

    Chętnie bym się poczęstowała,ale mi się tylko kawałek zdjęcia otwiera i nie mogę złapać.:-))))))) Pozdrawiam serdecznie

  8. Arietta
    Dodał: Arietta

    Proszę bardzo - składniki na 2 formy keksowe 35 x 11:
    4 szklanki mąki, 2,5 szklanki cukru, 6 jajek, kostka margaryny, 1,5 szklanki mleka, duża szczypta soli, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat waniliowy,
    1 opakowanie serka homog. waniliowego, 3 czubate łyżki nutelli, 2 czubate łyżki kakao.

    1. Margarynę z cukrem, cukrem waniliowym i solą utrzeć na gładką masę.
    2. Dodawać po jednym całym jajku po zmiksowaniu poprzedniego.
    3. Mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia dodawać naprzemiennie z mlekiem (1 szklanka) cały czas miksując.
    4. Do osobnego naczynia przełożyć mniej niż połowę wyrobionego ciasta - dodać kakao i nutellę, wlać pół szklanki mleka (może być trochę mniej) dla wyrównania konsystencji z ciastem jasnym.
    5. Do części jasnej dodać aromat waniliowy i serek waniliowy.
    6. Formy wysmarować margaryną i osypać bułką tartą
    7. Wlewać do form dwa kolory ciasta naprzemiennie zygzakiem - tak, żeby się krzyżowały (na koniec mieszam jeszcze trochę widelcem)
    8. Piec 1,5 godziny w temp 180 stopni (można trochę wcześniej sprawdzić patyczkiem)
    9. Udekorować polewą czekoladową, zanim zastygnie można posypać wiórkami kokosowymi :-)))

    Tak prosty jest to przepis, że udać się musi! :-) U mnie obok migdałowego piegusa z bakaliami i makiem to najszybsze ciasto dyżurne ;-)))

  9. Basik
    Dodał: Basik

    Smaczne i dekoracyjne w esy - floresy.
    Miłego wieczoru Joanno.

  10. KLARIN1
    Dodał: KLARIN1

    WITAM. POPROSTU WSZYSKIM SMACZNEGO. JESTEM ŁASUCHEM I UWIELBIAM SŁODYCZE. SERDECZNE POZDRO.

Dodaj swój komentarz