2 osoby lubi to zdjęcie
Bardzo dziękuję za miłe życzenia i piękne kwiaty
Zapraszam na wirtualny poczęstunek i serdecznie pozdrawiam, życząc przyjemnego wieczoru.
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: kanagaka
Inne zdjecia: kanagaka
-
Grudnik
-
Teresko-Tercer
-
Coraz więcej ich u mnie kwitnie.
-
Rosną
-
Dla Malvinki
-
Dla Anetki-Netii
-
Dla LidkiB
-
Miłego wieczoru.
-
Podbiał też już kwitnie w parku.
-
Wiosną w parku
25 komentarzy
Dodał: allicja 2012-03-13 19:33
dziękuję Krysiu
wspaniały poczęstunek, a ta nalewka mnie intryguje
mam przecież w ogrodzie agrest, ale nigdy z niego nie robiłam nalewki
przy okazji jestem chętna na przepisik
pozdrawiam i życzę udanego wieczoru
Dodał: wiesia163 2012-03-13 19:35
ŁAAŁŁ!!! ale same pyszności..intryguje mnie Krysiu ta nalewka..i bardzo chętnie bym jej spróbowała..Dziękuję Krysiu za tak wyśmienity poczęstunek,jeszcze raz Wszystkiego naj..pozdrawiam Cię serdecznie i miłego świętowania życzę:-))
Dodał: netii79 2012-03-13 19:39
ojej, ale tu smakowitości... ja łyczek naleweczki spróbuję, bo bardzo mnie zaintrygowała :) Sto Lat Krysiu :)
Dodał: SONY554 2012-03-13 19:48
Dziękuje ;)),ja się wszystkim poczestuje;))Pozdrawiam Serdecznie
Dodał: salvache 2012-03-13 19:49
dziękuję ,je też chętnie przekąszę co nieco ,pozdrawiam
Dodał: anturium87 2012-03-13 19:52
Same smakołyki, a nalewka to zapewne własny patent ;) Wszystkiego najlepszego w dniu imienin, również od mojej mamy. Pozdrawiam serdecznie :)
Dodał: evemarie11 2012-03-13 19:54
Szczęścia i zdrowia...i cudnego wieczorku!!!!!
Dodał: monia123 2012-03-13 19:55
Wszystkiego Najlepszego.100 lat Krysiu.Napije się naleweczki.Skosztuje placka.POZDRAWIAM SERDECZNIE.
Dodał: Tenia - Moderator 2012-03-13 20:01
Dziękuję Krysiu, ale piękny poczęstunek, jeszcze raz wszystkiego naj... gorąco pozdrawiam
Dodał: kanagaka 2012-03-13 20:02
Alu, ja pierwszy raz zrobiłam z agrestu. Dostałam go od znajomej i musiałam coś z niego zrobić, wymyśliłam, że spróbuję nalewkę.
Przepis znalazłam w necie, ale zmieniłam ilość cukru, bo wyszła za słodka.
Składniki
dla >6 osób
1 kg agrestu,
1/2 kg cukru,
1/2 l spirytusu,
3/4 l wody,
Opis przygotowania
1. Cukier rozpuścić w wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całością.
2. Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.
3. Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !
Nalewka ma bardzo przyjemny, agrestowy aromat.
Dziękuję za odwiedziny i serdecznie wszystkich pozdrawiam.