Bardzo dziękuję za miłe życzenia i piękne kwiaty




Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane

2 osoby lubi to zdjęcie

Dodał: kanagaka
Dodano: 2012-03-13 19:30:53
Oglądany: 14339
Komentowano: 25
Oceniano: 0
Aktualna ocena:
Użytkownik wyłączył możliwość głosowania na zdjęcia w swoich galeriach 

25 komentarzy

  1. allicja
    Dodał: allicja

    dziękuję Krysiu
    wspaniały poczęstunek, a ta nalewka mnie intryguje
    mam przecież w ogrodzie agrest, ale nigdy z niego nie robiłam nalewki
    przy okazji jestem chętna na przepisik
    pozdrawiam i życzę udanego wieczoru

  2. wiesia163
    Dodał: wiesia163

    ŁAAŁŁ!!! ale same pyszności..intryguje mnie Krysiu ta nalewka..i bardzo chętnie bym jej spróbowała..Dziękuję Krysiu za tak wyśmienity poczęstunek,jeszcze raz Wszystkiego naj..pozdrawiam Cię serdecznie i miłego świętowania życzę:-))

  3. Bez zdjecia
    Dodał: netii79

    ojej, ale tu smakowitości... ja łyczek naleweczki spróbuję, bo bardzo mnie zaintrygowała :) Sto Lat Krysiu :)

  4. SONY554
    Dodał: SONY554

    Dziękuje ;)),ja się wszystkim poczestuje;))Pozdrawiam Serdecznie

  5. salvache
    Dodał: salvache

    dziękuję ,je też chętnie przekąszę co nieco ,pozdrawiam

  6. anturium87
    Dodał: anturium87

    Same smakołyki, a nalewka to zapewne własny patent ;) Wszystkiego najlepszego w dniu imienin, również od mojej mamy. Pozdrawiam serdecznie :)

  7. Bez zdjecia
    Dodał: evemarie11

    Szczęścia i zdrowia...i cudnego wieczorku!!!!!

  8. Bez zdjecia
    Dodał: monia123

    Wszystkiego Najlepszego.100 lat Krysiu.Napije się naleweczki.Skosztuje placka.POZDRAWIAM SERDECZNIE.

  9. Tenia
    Dodał: Tenia - Moderator

    Dziękuję Krysiu, ale piękny poczęstunek, jeszcze raz wszystkiego naj... gorąco pozdrawiam

  10. kanagaka
    Dodał: kanagaka

    Alu, ja pierwszy raz zrobiłam z agrestu. Dostałam go od znajomej i musiałam coś z niego zrobić, wymyśliłam, że spróbuję nalewkę.
    Przepis znalazłam w necie, ale zmieniłam ilość cukru, bo wyszła za słodka.
    Składniki
    dla >6 osób
    1 kg agrestu,
    1/2 kg cukru,
    1/2 l spirytusu,
    3/4 l wody,
    Opis przygotowania
    1. Cukier rozpuścić w wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całością.

    2. Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.

    3. Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !
    Nalewka ma bardzo przyjemny, agrestowy aromat.
    Dziękuję za odwiedziny i serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Dodaj swój komentarz