7 osób lubi to zdjęcie
Galaretka:)
Wszystkim zainteresowanym przesyłam przepisik:) 1,5 kg jeżyn, szkl. przegotowanej wody, kieliszek białego wytrawnego wina, po 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu, gałki muszkatołowej i goździków. Do tego sok i otarta skórka z 2 cytryn. Jeżyny z przyprawami, skórką, wodą i winem gotujemy na niewielkim ogniu 30 min. stale mieszając. Przecieramy przez gęste sito, mocno i ile się da:) Na każdą szklankę przetartego soku dajemy 200g cukru sok z cytryn i gotujemy kolejne 15 min. Gorąca do słoiczków i pasteryzujemy ok 15 min. Smacznego!!!
Obecne wybrane sortowanie:
Ostatnio dodane
Dodaj swój komentarz
Informacje o: biszon2
Inne zdjecia: biszon2
-
Jesienne pozdrowienia:-)
-
Już po zbiorach...
-
Wieczór na Obrzycy
-
Jesień w Winnogórze
-
Tereskom:)
-
Kwitną barbule:)
-
Już po winobraniu:)
-
Winnik zmienny " Elegans"
-
Malinowo:)
-
Czarne kłosy
18 komentarzy
Dodał: biszon2 2014-09-08 15:23
Jest to idealny dodatek do pieczonego drobiu i innych mięs, do serów i do sosów. Mój mąż odda za nią wszystko:)))))
Dodał: zosiap-52 2014-09-08 15:35
Z pewnością jest smakowita, dzięki za przepis. Skorzystam. Pozdrawiam serdecznie.
Dodał: alokazja7 2014-09-08 15:40
Podam go sąsiadce bo ma dużo jeżym-miłego popołudnia,pozdrawiam.
Dodał: SONY554 2014-09-08 16:05
Ciekawy przepis muszę zapisać ;))Pozdrówki:)
Dodał: anturium87 2014-09-08 16:26
Interesujący przepis-zabieram do ulubionych. Pozdrawiam serdecznie :)
Dodał: Wiki73 2014-09-08 16:39
Smakowicie wygląda-pozdrawiam.
Dodał: kanagaka 2014-09-08 19:52
Już na fotce wygląda fantastycznie, choć wszystko jeszcze surowe. Dziękuję Aniu, zabieram do ulubionych.
Pozdrawiam serdecznie:)
Dodał: lubka 2014-09-08 20:07
Czy to te smakołyki,które zabierasz na jacht?:)))Apetycznie wygląda bardzo lubię jeżyny,zabieram do ulubionych,dziękuję Aniu.Pozdrawiam.
Dodał: biszon2 2014-09-08 20:16
Mogą być i te, ale szczerze mówiąc miałam na myśli nasze wino:))) W końcu jest "Winobranie":))))
Dodał: jadzia29 2014-09-08 21:38
Aż żałuje że nie mam jeżyn , ale przepis sobie zabiore :):) dziękuję :):) pozdrawiam wieczorkiem :):)
Dodał: Basik 2014-09-08 22:11
Też zabrałam do ulu...lubię wszelkie nowości,
a takie smaczki do mięska mogą ciekawie smakować!!!